Hvad jeg kunne bruge HHX til som iværksætter

Mit navn er Søren Skriver, og jeg har fået fornøjelsen af at skrive et gæsteindlæg til Studiestartup.dk. I dette gæsteindlæg vil jeg fortælle lidt om, hvad jeg har kunne bruge HHX til som iværksætter efterfølgende. I den anledning vil jeg også komme ind på, hvordan jeg mener, man kunne gøre en gymnasieuddannelse endnu mere relevant.

Det har jeg fået ud af at gå på HHX

Jeg har altid haft stor interesse for alt, hvad der vedrører salg, markedsføring, økonomi og innovation, så det var helt naturligt for mig, at jeg skulle gå på HHX. Allerede i studietiden havde jeg travlt med flere forskellige iværksætterprojekter, så det var optimalt for mig at kunne kombinere studie og virksomhed.

Selvom jeg ikke synes, at alle fag var lige spændende og relevante, så har jeg alligevel fået meget ud af min 3-årige gymnasieuddannelse. Jeg er bl.a. blevet bedre til at læse regnskaber, hvilket er en stor fordel, når man er iværksætter. Tilmed har jeg lært rigtigt mange modeller at kende – nogen mere relevante end andre. Der er uden tvivl mange af modellerne, som jeg aldrig har brugt i praksis, men tankegangen bag modellerne har alligevel lært mig at tænke lidt dybere.

Da jeg gik på HHX, fik jeg helt automatisk en masse nye bekendtskaber. Det gik hurtigt op for mig, at der rent var flere ligesindede iværksættere på skolen og årgangen. Det betød, at jeg allerede dengang kunne begynde at bygge et netværk, som helt sikkert har gavnet mig den dag i dag. Jeg har altid været god til at dyrke mit netværk, og det vil jeg helt sikkert også gøre i fremtiden.

Slutteligt vil jeg mene også, at jeg generelt er blevet bedre til at formulere mig. Til dagligt kommunikerer jeg med mange kunder og samarbejdspartnere, hvorfor det er en fordel at kunne formulere sig på et højt niveau. Jeg har bl.a. lært en masse nye begreber at kende, som er blevet en del fast del af mit ordforråd.

Undervisningen tager ikke højde for skaberlystne iværksættere

Selvom jeg generelt er glad for min 3-årige gymnasieuddannelse på HHX, så har jeg alligevel enkelte kritikpunkter. Det stod hurtigt klart for mig, at undervisningen var mest påtænkt, at man skulle ud og få et job i en større koncern efterfølgende. Det undrede mig (og undrer mig), at undervisningen ikke også var mere henvendt til den skaberlystne iværksætter, som vil ud og starte en enkeltmandsvirksomhed.

I min studietid lærte jeg hverken, hvordan man opretter et CVR-nummer, hvordan man indberetter moms o.l. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har lært rigtigt meget, som jeg hidtil ikke har brugt og højst sandsynligt aldrig får brugt. På HHX bliver man introduceret for en masse modeller og analyser, som jeg tvivler på, at der er særligt mange virksomheder, der bruger i praksis.

Jeg ville ikke have undværet de store modeller, der passer til store produktionsvirksomheder, men synes godt man kunne lære mere om de små virksomheder også og hvilke udfordringer de står med. De store produktionsvirksomheder har jo typisk også startet i det små.

Udover de ovennævnte ting, så er HHX-eksamen jo også en adgangsbillet videre i uddannelsessystemet, som jeg også har et ønske om at blive optaget på, på et tidspunkt.
Jeg kender flere, der er sprunget ud af gymnasiet og kun arbejdet på deres iværksætterprojekter, men jeg er glad for, at jeg har fuldført det samtidig med jeg drev virksomhed.

I dag er jeg iværksætter på fuldtid, og det er en tilværelse, der passer mig glimrende. Jeg har drevet forskellige internetprojekter, som jeg har solgt. I dag arbejder jeg bl.a. på Coupii, som har haft en meget positiv opstart.

Loading Facebook Comments ...