Gør dine interesser til en indtægtskilde

 

Mit navn er Thomas og jeg driver virksomheden WebHub IvS, som blandt andet står bag siden NemProgrammering.dk.  Her er min historie om, hvordan jeg gjorde mine interesser under studiet til en indtægtskilde, som startede ud med blot at være et supplement til SU´en, men som i dag har vokset sig flere gange større end en standard SU. Artiklen vil tage udgangspunkt i, hvordan jeg startede NemProgrammering.dk, og hvordan dette site med tiden har kastet mange andre projekter af sig, således at jeg i dag driver flere forretninger på baggrund af NemProgrammering.dk.

En autodidakt programmør

Jeg har altid været lidt af en iværksætter.  I gymnasiet startede jeg min første virksomhed, hvor jeg solgte HIFI-udstyr på QXL.dk. Forretningsmodellen var klar. Køb billigt på ebay.de og sælg med stor fortjeneste på QXL.dk. Ideen var god, og jeg drev min lille virksomhed i stedet for at have et fritidsjob. Desværre var der andre der hurtigt fangede fidusen, og jeg blev derfor presset ud af markedet af større spillere, som kunne købe større partier hjem og dermed sælge til en billigere pris.

At jeg måtte lukke projektet passede i sin tid egentlig ok, idet jeg stod og skulle en tur i militæret, hvor jeg ville få mere end svært ved at drive en virksomhed fra. Det skulle vise sig, at jeg først igen på min bachelor, skulle starte endnu en virksomhed, nemlig NemProgrammering.dk

NemProgrammering.dk begyndte i virkeligheden som et hobbyprojekt i forbindelse med, at jeg ville lære mig selv at programmere. Dette gjorde jeg blandt andet ved at læse bøger og se video-tutorials fra blandt andet thenewboston.com. Det viste sig hurtigt, at det med at sidde og skrive nogle koder og derefter se, hvad de blev til i en browser virkelig var noget jeg syntes var interessant.  Jeg lærte derfor hurtigt og blev hurtigt skarp til diverse sprog anvendt indenfor webudvikling.

En dag nåede jeg dog dertil, at det var på tide at lave en rigtig hjemmeside i stedet for bare at sidde og øve mig. Men hvad skulle den lige handle om? Joo… nu havde jeg jo haft stor fornøjelse af video-tutorials på engelsk, så hvorfor ikke lave nogle på Dansk? Og sådan blev NemProgrammering.dk født.

Jeg startede altså siden under mine studier indenfor et emne jeg overhoved ikke havde forstand på. Tiden var til at lære tingene fra bunden, jeg levede på et studie-budget og jeg havde masser af mod på at lære nyt. Omstændighederne var derfor perfekte til at kunne starte noget op uden at skulle tænkte på ens timeløn og ubetalte regninger. Ja, jeg tør faktisk næsten heller ikke i dag at tænke på hvad min timeløn dengang var, for den har jo nærmest ikke være eksisterende. Pointen er nok, at man til at starte med ikke skal gøre det for pengene, men fordi man synes det er sjovt.

Reklame indtægter

NemProgrammering.dk er og har altid været drevet af midler fra reklamer. Siden begyndelsen har konceptet været, at alle reklameindtægter bruges til at hyre eksperter til at lave nye videoer, og det er sådan at siden fortsat vokser med flere video-serier den dag i dag.

Reklamer er dog ikke noget man bliver millionær af, og det der har drevet sitet har derfor været min passion for projektet og det at kunne hjælpe folk helt gratis til at kunne lave deres egen hjemmeside.  Med tiden er sitet dog vokset, og flere besøgende betyder selvfølgelig flere reklame indtægter. Mit råd er dog, at hvis du gerne vil leve af online medier på en eller anden måde, så er f.eks. Google Adsense ikke den rette vej at gå, medmindre du har flere hundredetusinde brugere på dine sider hver måned!

Spinoffs

Med en hjemmeside der har et pænt antal besøgende åbner der sig mange muligheder. Med tiden får man nemlig et større og større netværk, og herigennem er der altid mange med gode ideer og forretningsmuligheder. Dette har blandt andet resulteret i, at jeg i dag er partner i webbureauet NPWS.dk, som blandt andet tilbyder hjemmesider og webshops i WordPress.

Igennem NemProgrammering.dk har jeg også lært en masse om online markedsføring og ikke mindst affiliate marketing. Derfor driver jeg i dag også en række affiliate sites som for eksempel Billig-Webhosting.dk.

NemProgrammering.dk anbefales også i dag af Undervisningsministeriet og bruges i undervisning på gymnasier, tekniske skoler og handelsskoler landet over.

Mine 5 cents

At starte virksomhed under sine studier er helt perfekt. Du har endnu ikke ret mange forpligtelser eller udgifter der holder dig tilbage, og du kan nemt bruge 20-25 timer om ugen på det uden at det går ud over din økonomi eller privatliv. Kort sagt, du har masser tid og ikke meget at miste, så det er bare at komme i gang!

Som studerende er det også lettere at starte noget uden, at det behøver at give et afkast de første år, så hvis du virkelig brænder for noget, så overvej om det eventuelt er noget du ville kunne tjene penge på i fremtiden. Hvis det er det, så kast dig ud i det. Du vil måske ikke tjene penge på det nu og her, men fordi du er passioneret omkring emnet, så vil du have energi og overskud til at fortsætte, indtil den dag, hvor den første tusse kan sættes på bankkontoen – og derfra begynder det først at blive rigtig sjovt!

 

 

 

 

Loading Facebook Comments ...