Studietiden er ideel for startups

Mit navn er Tobias Ehlig, født i 1993, og jeg driver selvstændig virksomhed ved siden af mit studie i erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet.

Du har masser af tid der skal bruges. Du har få faste udgifter der skal dækkes. Du har sikkert ingen familie der skal passes. Og hvis du er ligesom mig og andre iværksættere, så har du et enormt drive der kan, bør og skal udnyttes.

Kort sagt er studietiden ideel hvis du vil prøve kræfter med startup-miljøet, og se om iværksætteri er noget for dig.

Mit eget iværksættereventyr startede på gymnasiet, da det gik op for mig at internettet er en genial vej til at hente kunder ind i sin butik. Den butik jeg ville hente kunder ind i blev for mit vedkommende en videoproduktionsvirksomhed, hvor jeg gjorde min hobby med at filme og klippe videoer til forretning.

For mig har det været fantastisk at starte min virksomhed imens jeg gik i skole, fordi det gav mig mulighed for at prøve det af stille og roligt. Her fandt jeg efter de første par måneder ud af, at der rent faktisk var økonomiske muligheder i det jeg foretog mig, og vigtigst af alt gik det op for mig, at jeg synes det var super fedt!

Siden jeg startede op som selvstændig har jeg brugt dette som mit eneste studiejob, og det har for mig – med al respekt for almindelige studiejobs – været et ekstremt fedt alternativ til de jobmuligheder man ellers har som studerende. Faktisk blev jeg i arbejdet med min virksomhed så grebet af iværksætteri og online markedsføring, at dette i dag ikke blot er et godt alternativ til et kedeligt studiejob, men rent faktisk er gået hen og blevet min helt store passion og hobby.

Forud venter nogle rigtig spændende år på Aarhus Universitet sammen med en masse interessante mennesker, og mon ikke der kommer et iværksætterprojekt eller to ud af dette også? Erhvervsstudier er nemlig  et glimrende sted at møde ligesindede, som også har et drive til at kaste sig ud i iværksætterverdenen!

Vi ses i startup-miljøet!

Update: Juni 2016

Der er sket meget siden jeg skrev dette indlæg for knap tre år siden. Jeg har startet tre forskellige webshops, hvoraf to af dem er solgt, og den tredje driver jeg den dag i dag, nemlig Festli.dk. Derudover blev jeg tidligere på måneden færdig med min bachelor på Handelshøjskolen i Aarhus, således at jeg nu er iværksætter på fuld tid. Det er et spring jeg har set utrolig meget frem til, og jeg er virkelig spændt på hvad det kan bringe mit iværksætter-liv at jeg nu har én ting jeg kan fokusere målrettet på.

Festli.dk vækster rigtig flot og har bl.a. fået et værdifuldt samarbejde op at stå med en virksomhed i Aalborg, som står for indkøb, lager, logistik og kundeservice. Dette betaler jeg så en kontant beløb for, foruden at jeg også hjælper dem med at opbygge deres webshop LivingZone. De er skarpe på driftsdelen, men mangler hjælp ift. IT og markedsføring, så det er her jeg går ind og giver en hjælpende hånd med. Det skal nok blive rigtig interessant.

Loading Facebook Comments ...