Studiet er kun en sidebeskæftigelse

Mit navn er Jens Jakob Andersen. Jeg stiftede mit første selskab som 17 årig – i dag er jeg fuld tid på at have det sjovt. I dag vil jeg gerne dele lidt af min viden omkring hvad jeg mener er vigtigst for dig, som vil starte virksomhed som studerende.

Jeg har selv haft det rigtig sjovt med at skabe værdi for andre mennesker. Det er en oplevelse jeg synes du skal opleve på egen krop. Du vil elske det – og dig selv 🙂

Min egen historie kort opridset

 • Stiftede enkeltmandsfirma i 3. g. Solgte forretningen 6 måneder senere. Nåede en omsætning på +1 mio kroner. Til gengæld gik jeg fra topkarakter til dumpet i de fleste fag.
 • Startede på handelshøjskolen i København, hvor jeg også underviste 50-600 elever af gangen i statistiske modeller og forecasting.
 • Stiftede løbeforretningen RunForest ApS i 2009 med Kristian Deiborg og Anders Andersen.
 • Stiftede holdingselskabet E-Invest ApS
 • Jeg købte mig ind i den hippe skiforretning Blacksnow ApS i 2012.
 • Jeg solgte i 2013 mine andele i RunForest til et svensk investeringsfirma.

Her får du lige en 32 sekunders introduction til Blacksnow:

3 grunde til at starte virksomhed som studerende

Det er min overbevisning at alle kan starte en profitabel forretning. Jeg er hverken begavet eller kendt for at have unikke kompetencer. Alligevel er det lykkedes flere gange at gå fra festen med et resultat, jeg aldrig turde drømme om.

Et par motiver for at starte som studerende:

 1. Økonomi: Alle kan leve for 5.600 kroner med et frikort på 42.000 kroner
 2. Ambitioner: Du bliver motiveret af den middelmådighed universiteterne udstråler.
 3. Socialt: Du har en god base og forhåbentlig harmoni i dit liv

Forestil dig dette scenarie. Du har færdiggjort din uddannelse og arbejder i Danske Bank på 3. år. Du dyrker sejlads og har bil. En dag indser du hvordan du er blevet træt af bureaukrati, begrænsninger og det at arbejde for andre. Du starter ud som selvstændig, men giver op.

Hvorfor giver du op?

Rent økonomisk er du ikke opstillingsparat til at leve et ydmygt liv. Du er fastlås i tanken omkring ”keeping up with the Joneses”. Du har ikke forstået hvad det hele går ud på!

Start mens du er studerende.

jensjakobtv

Motiver for at starte en forretning

Spørg dig selv: hvorfor vil jeg gerne starte en forretning?

 • Er det for at blive rig så jeg kan købe en Lambo?
 • Er det for at bevise noget over for andre?
 • Er det for at gøre en forskel?
 • Er det for at have det sjovt?

Starter du med den rigtige motivation? Lad mig spørge dig anderledes. Hvilket af følgende 2 scenarier ville du helst se tilbage på?

 1. Du har brugt 10 år på at starte en forretning som du sælger for 20 mio. Du køber din drømmebil. Du har knoklet hårdt, blevet stofafhængig og har mistet venner og familie fordi du har været arrogant og egoistisk.
 2. Du har brugt 10 år og står tilbage med en tom bankkonto. Til gengæld har du haft de fedeste oplevelser i dit liv med de bedste venner. Du har lært mange nye mennesker at kende og glæder dig over at komme videre selvom du må indse at dit projekt gik i vasken.

Selvfølgelig er eksemplet skarpt nuanceret. Min pointe er at du skal have det sjovt, starte af de rigtige årsage og glemme store dele af alt hvad der handler om penge. Naturligvis skal din forretning have en potentiale for at blive profitabel. Du tænker naturligvis: ”Jeg vil helst kombinere de 2 muligheder”.

Enig!

5 Råd jeg gerne ville have haft (og forstået) dengang…

Der findes 1000 råd at hente. Personligt ville jeg gerne have forstået og levet efter:

 1. Teamet er alfa & omega
 2. Følg passionen
 3. Ha det sjovt
 4. Fokus
 5. Udvikl dig

Det er nemt at starte et affiliateprojekt. Det er blandt (særligt) unge utrolig populært. Jeg har selv et – http://iloebesko.dk. Det er prissammenligning af løbesko og løbeudstyr. Fint nok – men hvad vil jeg udrette?

Ofte er motivationen for at starte et affiliate projekt at tjene penge. Det var det også ved mig. Men den motivationsgrund opfylder sjældent mine 5 råd.

Find noget du brænder for. Materialistiske goder er fint – men det skal ikke være din gulerod. Sandsynligheden for at du går kold med den indstilling er ganske stor.

Men hvordan gjorde jeg?

Det hele lyder så nemt og ligetil. Alting har sin begyndelse. Da jeg startede som 17-årig investerede jeg 7.000 kroner. Det var den gang mange penge for mig. Jeg brugte 2.000 kroner på bøger, 3.000 kroner på det tekniske og resten på markedsføring.

jensjakoblager

Jeg lavede selv momsregnskab, indberetninger og startede en adwords konto, der i dag vil blive brugt som case-eksempel på hvordan man ikke skal sætte en konto op.

Jeg solgte. Jeg var i gang. Omsætningen steg måned efter måned. Matematisk integralregning og irreversible kemiske processer virkede pludseligt mindre interessant. Nogle unge får at vide at de skal lave lektier før de må spille computer. Jeg fik at vide at jeg skulle lave lektier før jeg måtte arbejde.

Just do it!

Jeg håber du har fået noget ud af mit indlæg. Har du spørgsmål kan du skyde løs i kommentarfeltet eller fange mig på min personlige blog.

Loading Facebook Comments ...