Start din virksomhed på studiet

Her på bloggen har vi et helt overordnet mål, nemlig at inspirere flere unge til at starte virksomhed imens de stadigvæk er studerende. Det er der mange grunde til.

Dels kræver det ofte meget praktisk erfaring at få succes med opstart af en virksomhed, så jo før du kan komme i gang med at gøre dig disse erfaringer, jo bedre.

Og dels er du som studerende sikret en indkomst hver måned i form af SU. Det betyder at du ikke er tvunget til at skulle tjene penge fra dag 1. Hvis du starter din virksomhed allerede i 1.g og planlægger at fortsætte med både en bachelor og en kandidat efterfølgende, så har du faktisk omkring 8 år på SU, hvor du kan arbejde med forskellige virksomheder for at få en masse erfaring.

Er det for sent at starte efter studietiden?

Nej, naturligvis. Der er bare en masse klare fordele ved at starte tidligt. Hvis du er færdig med din uddannelse, så skal du naturligvis ikke droppe planerne om at starte din egen virksomhed af den grund. Opfordringen herfra skal bare i højeste grad lyde på, at hvis du er ung og studerende, så kom i gang i dag – ikke i morgen.

Fordi når du først er færdiguddannet og har haft et almindeligt lønmodtagerjob i nogle år, så bliver du vant til at der hver måned kommer mange tusinde kroner ind på din konto. Og for de fleste mennesker gør det sig gældende, at jo flere penge man har, jo flere bruger man. Dvs. man køber hus og bil, og vænner sig til at have mange penge at bruge af. Og så er der rigtig langt ned på en iværksætterløn!

De fleste almindelige “voksne” mennesker med fast arbejde har en masse udgifter, som man typisk ikke har som ung studerende. Måske betaler de ikke husleje, fordi de har købt det hus de bor i, men derimod betaler de så renter, som ofte løber op i det samme beløb. Selvom man får hjælp af Realkreditkonsulenten eller lignende virksomheder, så kommer man ikke uden om, at det er dyrt at betale renter af et hus eller en lejlighed, og alene den udgift vil tvinge dig til at skulle tjene en pæn portion penge i din virksomhed fra dag 1. Og som bekendt er det normalt at en nystartet virksomhed har underskud i de første par år, og at der ikke er meget løn at give af til iværksætteren.

Så kom i gang i dag – specielt hvis du er ung studerende!

Loading Facebook Comments ...