Sådan opnår du en bedre struktur i dine danskoplæg

Når man laver forskellige oplæg i skolen i eksempelvis dansk, er det vigtigt, at man kan have en god struktur i sine oplæg, da man herved lettere kan bibeholde publikummets opmærksomhed, mens man ligeledes kan imponere underviser, medstuderende og lignende. Her gives nogle gode råd til, hvordan man bedst kan bibeholde en god struktur i sine danskoplæg.

En synopsis giver et godt udgangspunkt

Først og fremmest kan det være en fordel at lave en synopsis, da man herigennem lettere kan holde en rød tråd i sit oplæg, mens der med en sådan synopsis også er mindre sandsynlighed for, at man taber tråden og ikke kan finde ind på sporet igen. Derudover kan en synopsis derfor også være en sikkerhed at have med, da man herved kan holde sig lidt til den, hvis an skulle miste tråden. Det er dog essentielt, at man ikke kommer til at holde sig for meget til de papirer, man har med, da man kan risikere, at dette vil komme til at trække ned, når man eksempelvis er til eksamen. Derfor er det også vigtigt, at der ikke kommer til at stå meget andet end forskellige stikord på denne synopsis, således man ikke kommer til at binde sig til sin synopsis.

Problemformulering kan også give hjælp på vejen

Det kan også være en fordel at lave en form for problemformulering for den tekst, man skal analysere på, således man er sikker på at få besvaret de vigtigste og mest essentielle spørgsmål i opgaven. Når man laver en problemformulering, har man i højere grad også chancen for at kunne lede snakken hen på noget af det, man er bedst forberedt i, da man selv sætter scenen for, hvad man ønsker at snakke om. For at lave en god problemformulering, kan man eksempelvis vælge at se på problemformulering eksempel, således man nogenlunde ved, hvorledes denne skal se ud, og hvad den skal indeholde. Få mere undervisning i det, og bliv klar til at lave et godt oplæg.

Loading Facebook Comments ...