Mads Herlev driver webshop i folkeskolen

Mit navn er Mads Herlev og jeg driver webshoppen Babytoys.dk som sælger legetøj. Ud over det går jeg i 9. på en friskole i Bellinge (Odense SV), hvor jeg lige tager det sidste år, inden jeg nok tager på gymnasiet.

Det hele startede med at jeg ikke ville gå med aviser. Det havde jeg hørt var et rigtig dårlig lønnet job og jeg syntes ikke det ville være så sjovt at gå med aviser i dårligt vejr, men jeg ville jo gerne tjene nogle penge. Jeg snakkede så med min far om noget på nettet, da jeg bruger min tid meget på computeren og synes det er interessant med hjemmesider osv.

I starten jokede vi lidt med det og grinte lidt af det med at være “direktør som 13 årig” (som jeg var på det tidspunkt). I dag er det helt seriøst og min virksomhed Babytoys.dk er i rivende udvikling. Ud over Babytoys.dk har jeg åbnet webshoppen black-shop.dk, mest for sjov. Det er ikke en side som jeg har de store planer med. Ud over det har jeg et affiliate site som hedder kabel-udstyr.dk som jeg ikke rigtig har haft så meget tid og lyst til at gøre noget ved, så der sker desværre ikke så meget, selvom jeg er tilmeldt Affiliate DM 2013.

Til dagligt går jeg i skole på Ådalskolen hvor jeg går i 9. klasse. Derefter tager jeg nok på gymnasiet, for derefter at tage en handelseksamen på 1 år efterfølgende. Jeg kunne godt bruge noget mere tid til mine projekter og jeg ved også så længe jeg har skole og andet i hovedet bliver mine projekter ikke det helt store. Det ved jeg fordi at hvis man skal have 100% succes med sin virksomhed skal man bruge 24 timer i døgnet på den og det kan jeg desværre ikke. Jeg er i skole om morgenen, hvor ens hjerne er mest frisk og mest innovativ, den kraft kan jeg ikke bruge i min virksomhed når jeg kommer hjem fra skole.

At få tiden til at hænge sammen har noget at gøre med hvordan man prioterer sin tid. Jeg mangler ikke tid, men jeg kunne godt bruge noget mere tid. Forstået på den måde at jeg altså stadig kan gå i fitness, lave lektier, være sammen med venner og alt andet, ved siden af min virksomhed vel og mærke. Man skal bare planlægge sin tid ordentligt!

Fremtidsplaner og hvad med familie og venner?
Når nu jeg er færdig med grundskolen og færdig med gymnasiet og handelseksamen, så går jeg nok på fuld tid som iværksætter. Hvad jeg skal lave til den tid ved jeg ikke, men en ting er sikkert: Jeg skal være iværksætter! Om jeg fortsætter med Babytoys.dk ved jeg ikke, men den skal ikke lukkes. Så skal den sælges ellers beholder jeg den. Det kommer helt an på hvordan forretningen løber rundt til den tid. Men Babytoys.dk kommer jeg nok ikke aldrig til at bruge 100% energi på, men man skal aldrig sige aldrig.

Mine forældre er selvfølgelig utrolig stolte over det jeg har præsteret og de investerer også i mine projekter og bakker mig utrolig meget op. Mine venner synes også det er vildt sejt og andre venner er begyndt så småt på noget selv. Måske jeg har motiveret dem til at komme igang?

Kom godt i gang som iværksætter
Mit allerbedste råd til en kommende iværksætter ville være: Gå i gang. Når du har besluttet dig for at det kunne være sjovt at være iværksætter så anskaf dig et CVR nummer – med det samme! Så kan du så småt begynde lidt. Du skal ikke droppe alt andet du har gang i, men prøv dig frem lige så stille. Du får så meget erfaring og du lærer så meget ved det og det pynter RIGTIG meget på dit cv, at der står du har startet et projekt. Det siger noget om at man vil noget her i livet!

Et andet råd ville være at bruge Amino.dk. Der har jeg godt nok fået meget hjælp og sparring!

Hvor henter du viden henne? Er der et par personer som inspirerer dig?
Jeg får en masse viden fra Amino.dk, hvor jeg virkelig får motivation og en masse hjælp. Amino.dk har jeg ikke kunne undvære i mit iværksætterliv!

Så følger jeg rigtig meget med på Martin Thorborgs youtube videoer, som jeg synes er rigtig godt og interessant at høre på, men ellers så søger jeg generelt bare information og viden rundt omkring på nettet.

Hvis du vil høre meget mere om mig og følge med i mine projekter, vil jeg da lige gøre lidt reklame for mit helt nyåbnet site www.madsherlev.dk. Der vil jeg selv komme med tips og tricks til iværksættere!

Loading Facebook Comments ...