Gymnasieelev, elitesvømmer og nu ung iværksætter: “Jeg har det federe end nogensinde før!”

Mit navn er Daniel Johannesen, jeg er 17 år gammel og går på HHX i 2.G. Ved siden af er jeg elitesvømmer med 7 svømmetræninger om ugen og så lancerede jeg d. 1 oktober 2016 min anden webshop, Watery.dk, som sælger svømmeudstyr og badetøj online. Måske lidt for meget på en gang ville nogle sige, men jeg har aldrig haft det federe og mere spændende før. Og det kører jo egentligt meget godt indtil videre…

Klokken 4:45 ringer mit ur fire gange om ugen. Så skal der pakkes aftenens og nattens pakker, som derefter køres ned til posthuset. Umiddelbart efter svømmer jeg fra 6:00 til 7:30, hvorefter jeg er i skole i seks-syv timer fra 8:00 til 14:00. Herefter er det hurtigt hjem for at pakke dagens ordre, for så at tage til svømmetræning fra 15:45 til 19:00. Resten af aftenen bruges på at udvikle virksomheden.

Sådan lyder en ganske normal dag for mig, og har gjort det i efterhånden tre måneder. Og som skrevet, så har det aldrig været federe og mere sjovt at være 17-årige mig! Men det er til tider hårdt – rigtig hårdt når der både er afleveringer, et stort svømmestævne og en Black-Friday lige om hjørnet. I sådanne situationer forsøger jeg at minde mig selv om de mål jeg på forhånd har sat mig for specielt Watery.dk. Minder mig selv om hvorfor jeg gør alt dette, og det bunder ganske enkelt i, at jeg elsker og har en nærmest trang til at starte nyt op og se noget vokse.

En tur ind i iværksætterverden ved en tilfældighed

Denne trang, og dermed også min iværksætterhistorie, startede for knap 3 år siden, hvor jeg ved en tilfældighed kom ind i verden gennem en ven. Vi fik hurtigt bikset en webshop op, som solgte importerede mobilholdere, og pludselig stod jeg med min første virksomhed, mens jeg stadig gik i folkeskolen. Det var en ret vild oplevelse, og jeg blev bare slugt med det samme. Jeg kunne slet ikke lade være med at arbejde med denne webshop, og jeg kom omkring alt fra SEO, konverteringsoptimering, nyhedsbreve og Facebook annoncering. Det var en virkelig fed oplevelse, og dannede ligesom hele grundlaget for den viden jeg siden har opbygget, og nu har brugt til at starte min største virksomhed op, nemlig Watery.dk

For efter ca. et år faldt interessen for den lille oprindelige webshop stille og roligt, både på grund af det finurlige produkt men også fordi jeg havde lyst og mod på noget større.

Watery.dk blev en realitet

Det større projekt kom så som sendt fra himlen en dag i januar 2016, hvor jeg snakkede med en af mine venner, som også svømmede. Vi blev nemlig hurtigt enige om, at der manglede en seriøs dansk svømmebutik, som solgte alt til både konkurrencesvømmeren, motionssvømmeren og nybegynderen. Men min ven havde ingen erfaring med iværksætteri, så jeg valgte at gribe ideen alene. Også var jeg igen slugt med det samme. Hele foråret og sommeren brugte jeg på at få en webshop op at stå, kontakte leverandører og ikke mindst skrive den ene kategori- og produkt tekst efter den anden (tror det blev til lige over 200.000 ord til sidst). Undervejs blev der også investeret et større 6-cifret beløb i virksomheden af egen hårdtoptjente penge, så webshopppen kunne gå live 1. Oktober 2016. En kæmpe drøm gik i opfyldelse, og siden da har det på trods af alverdens vågne timer midt om natten, været det hele værd. Og så bliver det heller ikke bedre, når Watery.dk samtidig har vækstet med over 100% i både november og december siden da.  Og det ser ud til at fortsætte ind i det nye år.

Tilbage har jeg bare et par råd til dig, som jeg har opdaget undervejs på min lille iværksætter-rejse. Tag dem til dig, og hold dine mål for øje. Så kan alt lade sig gøre med hårdt arbejde!

Mine bedste råd til iværksættere under uddannelse:

  • Strukturering. Strukturering.
    Med både en skole og en virksomhed der skal passes, så er du krævet til at strukturere og prioritere din tid. Har du som mig en webshop, hvor der hver dag skal sendes pakker ud hurtigst muligt til kunder fra hele landet, så er det alfa omega at du når hjem efter skole for at få pakkerne afsted inden klokken 16:00. Og det skal struktureres med både skolen, venner og andre spændende ting.
  • Prioriter skolen når du endelig er der
    Med en virksomhed i gang, så kan man godt have svært ved at slippe virksomheden oppe i skolen. Der er altid en mail der kan besvares, et link der kan laves eller nogle produkter der skal bestilles hjem, men pas på med det selvom det måske bare tager to sekunder. Det fjerner dit fokus fuldkommen fra det der foregår oppe ved tavlen, og stille og roligt kommer du længere og længere bagud. Så er det bedre at lave knap så grundige dag-til-dag lektier for i stedet at svare mails og andet der, hvis du bare sørger for at følge med når du så endelig er i skole.
  • Ansæt dig ud af travlhed
    Som studerende iværksætter, så har man bare mindre tid tilbage i døgnet end hvis man var fuldtids-iværksætter. Det kan man ikke komme udenom, men der er alligevel en vej ud af de utallige opgaver – nemlig ansættelser. Jeg har netop ansat 6 nye unge bloggere, som skal have ansvaret for Watery’s blog, simpelthen fordi jeg ikke selv havde tid til at tage mig af den. Og det behøver slet ikke være dyrt at ansætte – de får bare nogle produkter som tak et par gange om året, og det er mere end nok.
Loading Facebook Comments ...