Gratis a-kasser for studerende

Som studerende er det vigtigt at gå efter de gratis a-kasser, da det er den eneste periode du har den gratis ret til a-kasse medlemskab. Selv hvis du vælger en a-kasse, der ellers normalt er dyr på kontingentet, kan du bare skifte til en billigere når du har lyst. Smart, ikk?

Selvfølgelig håber de fleste a-kasser at du bliver (hvad mange da også gør), men shop lidt rundt og føl dig ikke alt for forpligtet.

Find en god oversigt at sammenligne med.

På hjemmesider som fagmagasinet.dk kan du hurtigt få et overblik over a-kassernes priser, samt hvorvidt de er begrænsede på optagelsen eller optager medlemmer fra alle fagbrancher.

Husk på, at fordelene er det, der bør være den største faktor for dig – når medlemskabet er gratis er der ikke så meget andet, der adskiller dem, da alle tilbyder samme produkt i tilfælde af at du skulle miste dit jobl

Tværfaglig eller begrænset optagelse?

For mange er det bedst med en begrænset optagelse, da du så sikrer dig at din a-kasse kan give dig hjælpe til lige præcis din profession. Store tværfaglige a-kasser kan være noget ufokuserede i deres hjælp, fordi de skal dække alle faggrupper.

Desuden misser du muligheden for at networke blandt din egen faggruppe, hvad mange a-kasser ellers tilbyder som en vigtig fordel.

Tjek Trustpilot

Selv hvis en a-kasse har lav pris, gratis medlemskab for studerende er det ikke sikkert den tilbyder den rigtige kvalitet af rådgivning og fordele.

Trustpilot er derfor en god parameter at have med i overvejelserne. Her findes de helt kvantitative gennemsnit til sammenligning a-kasserne imellem, men også kvalitative og lange reviews hvor du får et godt indblik i, hvordan a-kassen behandler sine medlemmer.

Politisk eller neutral a-kasse?

Mange a-kasser – især dem, der også tilbyder fagforening for sine medlemmer – har et politisk ståsted. Det kan også være relevant for dig at undersøge, om din a-kasse investerer økonomisk i deres standpunkt, og hvorvidt du indirekte vil støtte de projekter.

A-kasser der er fuldstændig neutrale, vil ofte skilte med det på deres hjemmeside.

FTF-A er for eksempel et godt bud på en partipolitisk uafhængig A-kasse med lavt kontingent og stor medlemstilfredshed.

Akassens forbindelser til erhvervslivet

Det kan være en stor hjælp at finde en a-kasse, der har samarbejde med virksomheder i forbindelse med ansættelse. A-kasser som magistrenes a-kasse fokuserer snævert på humanister og scient-er.

Det vil sige, at de (med kontorer i alle universitetsbyerne) er i en god position til at matche virksomheder med nyligt færdiguddannede – hvilket de gør gennem bl.a Jobmatch. Her finder du også talentprogrammer, hvorigennem de deltagende løser reelle problemer for virksomheder og får en god chance for at networke.

Med alle de forhold i baghovedet burde du kunne snævre mulighederne ind til et par enkelte a-kasser, der matcher dine behov. God jagt!

Loading Facebook Comments ...