Fra affiliate til 2x ApS – under studiet

Jeg hedder Halfdan Timm og jeg vil gerne fortælle, hvordan det, at jeg startede med at skrive tekster i 3.g på gymnasiet har ført til, at jeg nu sidder på 3. år af jurastudiet med 2 ApS’er og nogle rigtigt spændende projekter.

Jeg synes, at det er helt oplagt at starte med iværksætteri under studietiden – mange bor stadig hjemme, og hvis ikke de gør, har de meget få udgifter som eneboende studerende. Samtidigt kan de fleste studier klares med et meget lavt tidsforbrug, hvilket efterlader mulighed for at smide næsten endelige ressourcer over i ens projekter i stedet for.

Og det giver resultater.

Jeg har selv prøvet at have virksomhed ved siden af både gymnasium og universitet – og der er både forskelle og ligheder.

Gymnasiet / Anden ungdomsuddannelse

Jeg fandt ud af midt i 3g. fra Kristoffer Føns, at man kunne tjene penge ved at skrive tekster for andre.

Jeg var på daværende tidspunkt telefonsælger – og ikke en særligt dygtig en af slagsen.

Derfor var jeg selvfølgeligt meget interesseret. Jeg fik ind på Amino.dk, tilbød et par gratis tekster og solgte de første par tekster efter en uges tid.

I maj, 4 måneder efter, stiftede jeg enkeltmandsvirksomheden Timm Textus. Herfra drev jeg en række mindre affiliate sites samtidigt med, at jeg skrev tekster for andre.

Det var ikke et problem at gøre dette samtidigt med gymnasiet (STX) – tværtimod. Der var rigelig tid til at gøre det, når jeg kom hjem. Hvad det reelt set betød, var at jeg fik noget mere spændende at bruge mine weekender på; og, meget vigtigt, at jeg fik en positiv første flirt med iværksætteri, da jeg boede hjemme, egentligt var gymnasiestuderende og så videre. Alt, jeg lavede derudover, var bare bonus.

Universitet

Umiddelbart efter gymnasiet startede jeg på jura på Aarhus Universitet.

Timm Textus voksede og jeg begyndte også at sælge søgemaskineoptimering. I maj 2013 fik jeg overdraget affiliate-siden Byens-Advokat.dk af Anders Saugstrup og Hans Stokholm Kjer. Det blev hurtigt mit primære affiliate site, da jeg her fandt en genial kobling mellem mit jurastudie og interesse i online markedsføring.

Der er flere fordele ved at være iværksætter, mens du studerer på universitetet:

  • Du er på SU – og har derved en vis økonomisk sikkerhed, ligesom når du bor hjemme.
  • Du har masser af tid udover studiet – hvis du mener, du er presset, er det din egen skyld (jeg studerer jura)
  • Du får et netværk på studiet, du kan gøre gavn af
  • Der er masser af hjælp til studerende iværksættere både i Aarhus og København

Ulemper ser jeg ikke rigtigt nogle af. Du får lov til at passe et spændende studie og blive betalt for dette samtidigt med, at du kan bruge tid på dine projekter.

På studiet nedlagde jeg i januar 2013 min enkeltmandsvirksomhed blot for at starte et ApS i stedet for. Det hedder Halfdan Timm ApS.

I august 2013 blev JUF.dk, det tidligere Byens-Advokat.dk, forvandlet til sit eget ApS. Advokatportalen JUF.dk ApS er nu et bindeled mellem advokater og private samt virksomheder, der har brug for advokater – jeg hjælper med at finde den rette til opgaven. Jeg hjælper især rigtigt mange med at finde en boligadvokat til at hjælpe med komplette berigtigelser, skødeskrivning, tinglysning af skøde og så videre.

Med Halfdan Timm ApS, der sælger SEO og lignende konsulentydelser, JUF.dk ApS, der er mit helt store projekt, jurastudiet og min kæreste i København keder jeg mig ikke. Tværtimod. Jeg har en super lækker hverdag – også selvom mine virksomheder kommer foran studiet og jeg fra tid til anden er nødt til at kæmpe for at følge med i de forskellige fag.

jufdk_cover

Et par gode råd

Efter at have boet i Aarhus i 2 år og studeret jura her samtidigt med, at jeg har passet mine virksomheder, har jeg lært en ting eller to.

Fælleskontor:

Jeg sidder i øjeblikket på Latinerkontoret i Aarhus. Det ligger nede i Guldsmedegade og jeg betaler 2.000 kroner om måneden for en skrivebordsplads her.

Det er ikke fordi, jeg ikke har et skrivebord derhjemme. Det derhjemme kan endda både hæves  og sænkes.

Men det er en helt speciel aura, man oplever, når man sidder sammen med andre iværksættere.

Jeg kan ikke anbefale nok at finde et fælleskontor; man holder hinanden ved ilden og det er super interessant at høre om, hvordan det går fra andre.

Samtidigt er det nemmere at få lavet noget, når du ikke lige kan gå i gang med opvasken, vaske tøj eller se fjernsyn, som du kan gøre derhjemme.

Smid fjernsynet ud

Ellers kommer du til at bruge det.

Læs bøger af Seth Godin

Hvis han ikke kan overbevise dig om, du skal blive noget andet end alle de andre, bliver du nok aldrig rigtigt iværksætter.

Invester 250 kroner om måneden i et fitness-abonnement

Du behøver ikke at træne for at se stor og pumpet ud – selvom det også kan være lækkert nok.

Det at træne frigør endorfiner i din krop, der får dig til at føle dig godt tilpas.

Du bliver glad af at træne. Det smitter af på din arbejdsglæde.

Samtidigt får du brugt din krop og sover bedre om natten. Det smitter af på din effektivitet.

Og så er det generelt bare lækkert at se forbedringer, når du virkeligt giver den gas på løbebåndet, med de tunge vægte eller hvad du foretrækker at bruge dine kræfter på. Jeg prøver selv at komme ned i FitnessWorld i hvert fald 2 gange om ugen, og hertil kan jeg supplere med lidt løb, hvis jeg er i rigtigt godt humør.

Udnyt den tid, du har på studiet – det er en fænomenal chance for at opnå en masse!

Kunne du lide den her tekst? Der er flere af slagsen på Halfdantimm.dk 🙂

Loading Facebook Comments ...