Få styr på årets aktiviteter i virksomheden

Overblik og kontrol er noget, de fleste ledere søger når det kommer til administration af virksomhedens skemalægning.

Der findes et utal af services og apps der kan efterkomme dét behov, men det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor kommer her et par tjenester, der er helstøbte og effektive løsninger.

De varierer ikke bare i funktionalitet, men også i deres grad af simplicitet – så tag et kig:

TeamUp

Kalendere behøves ikke at være begrænset til enkelte personer.

Med TeamUp foregår alt som et team. Og nu bliver det rigtig smart: der er ingen brugernavn eller login krævet. Det eneste, du behøver for at deltage er et link.

Så bliver det ikke mere simpelt.

De har hjemmesiden kunder som NASA og Harvard University. Du kommer altså ikke til at mange funktionalitet, tværtimod. Hvert medlem på teamet har en farve tildelt, så du undgår at booke dobbelt samt fravær ved planlagte møder.

Du kan bestemme, hvilket af de 9 inkluderede rettighedsniveauer hver bruger har.

Her får du altså det bedste fra begge lejre – åbenhed og kontrol på samme tid.

Plandisc

Få services formår at kombinere simplicitet og funktionalitet med et overblik på en så æstetisk og innovativ måde som danske Plandisc. Her præsenteres året i et skræddersyet årshjul, hvor custom layout, hjemmeside-embedding og et administrationspanel alt sammen fås i samme service.

Så alsidige firmaer som BaneDanmark og Institut for menneskerettigheder bruger dette værktøj, der burde nå ud til flere virksomheder.

Lidt som TeamUp får du mulighed for at bestemme hvor meget kontrol og indsigt hver bruger har, så du sikrer kalenderen mod rod og for mange oplysninger. Et helt års begivenheder kan altså ses i ét overblik, og til hver begivenhed kan alt fra excel-ark til billeder og tekstdokumenter vedhæftes.

Du slipper altså for de evige strømme af E-mails om rettelser, når du kun skal opdatere kalenderen for at ændringerne viser sig for alle de brugere, det er aktuelt for. Der er et væld af nemme instruktionsvideoer på hjemmesiden, ligesom der er mulighed for en gratis prøveperiode.

(Sunrise)

Sunrise har på sin vis revolutioneret den gode gamle kalender med en app, der integrerer informationer fra et utal af apps lige fra EverNote og Foursquare til Apple i et enkelt kalenderoverblik.

Desværre har Microsoft købt servicen og afsluttet den – men her kommer det afgørende tip: de har tænkt sig at integrere alt det Sunrise kunne i Outlook, så hold et vågent øje med Outlooks funktionalitet den kommende tid.

WhenIWork

Du kender problematikken: medarbejdere, der banker på i tide og utide. Opkald, fordi du ikke er på dit kontor. En sekretær, der må dirigere det hele. Heldigvis er der en nemmere løsning.

Hvis du kan få dine medarbejdere med på servicen kan du nøjes med at deale med uanmeldte udefrakommende på telefonen og kontoret. Med WhenIWork får du ikke bare det, men også et godt overblik over dine medarbejderes varierende arbejdstider – det er en gave for chefer, der har ansatte med fleksible arbejdstider.

Programmet, der er integreret med sociale netværk samt fungerer på Android såvel som iPhone, er en platform hvor alle kan indtaste deres arbejdstider. Chefen og medarbejderen kan altså undgå at gå forgæves eller ringe, og istedet tjekke programmet inden. Det gør det væsentligt mere simpelt for alle i virksomheden.

Og der er mere: programmet er kompatibelt med din præ-eksisterende software, hvad enten det er Google Calendar, Microsoft Hotmail, iCal eller anden service. Når det kommer til visning kan du altså nøjes med den app du plejer at se dine aftaler i.

Så sikrer du også, at dine arbejdstider ikke overlapper med andre aftaler, ligesom du slipper for at skrive dem ind dobbelt (hvilket ofte giver fejl).

Husk at effektivitet ikke kun handler om at få ting gjort

Til sidst bør det nævnes, at succes ikke handler om at få nået så mange opgaver som muligt, men snarere evnen til at tage fat på de vigtigste opgaver hver morgen.

Man bliver meget let opslugt af mails og presserende opgaver, som ikke nødvendigvis er de opgaver, som skaber den fremdrift for firmaet, som man drømmer om.

Succes skal også tænkes på flere planer, så man husker ikke at spilde sin tid på for meget arbejde, men skabe en dagligdag hvor der er plads til drømmene, så man ikke ender med at skubbe sine drømme til den dag man ”har råd til dem”.

Lad os slutte med et klogt citat fra en af de bedste iværksætter bøger nemlig 4 hour workweek: af Timothy Ferriss:

“Few people choose to (or are able to) measure the results of their action and thus measure their contribution in time. More time equals more self-worth and more reinforcement from those above and around them.”

Loading Facebook Comments ...