Bliv iværksætter på SU – miniguide

Er du en af de mange unge, som i disse år overvejer at springe ud i livet som selvstændig, har du sikkert rigeligt med gåpåmod, viljestyrke og tiltro til projektet, men når det kommer til risikovillig kapital, er det ofte en helt anden snak. Som studerende og hjemmeboende er livet ikke just nogen dans på roser, og de beløb, der trods alt tikker ind på kontoen i slutningen af hver måned, rækker ikke langt, hvis du skal investere i varelager, hjemmeside og markedsføring. Er din eneste indtægt SU, skal du dog ikke give helt fortabt. I denne miniguide har vi samlet et par gode råd og tips, du bør overveje, inden du giver dig i kast med iværksætterprojektet.

Få CVR nummeret på plads

Har du ambitioner om at sælge for mere end 50.000 kr. om året, skal du registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen og opkræve moms. Husk, at denne grænse ikke er absolut – du skal allerede momsregistrere dig, når det er forventeligt, at du når over grænsen i løbet af kalenderåret. Har du således solgt for 6.000 i januar, februar og marts, bør du hurtigst muligt momsregistrere din virksomhed, hvis du ønsker at undgå bod. Det er gratis at starte en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab (I/S) eller et PMV, mens kapitalselskaber såsom ApS og IVS koster 670 kr. i stiftelsesgebyr.

Affiliate marketing

Med det formelle på plads er næste skridt at kortlægge dine forretningsmuligheder. Affiliate marketing er meget populært blandt iværksættere uden nogen betydelig startkapital, idet omkostningerne til at komme i gang er minimale. Det eneste, du som sådan skal bruge, er hosting, et WordPress-tema og selvfølgelig en PC. Et hav af WordPress-temaer er gratis, mens du for helt ned til 24 kr. om måneden kan få et stabilt webhotel hos DanDomain. Kaster du dig ud i affiliate marketing, skal du dog være opmærksom på, at du bestemt ikke er den eneste, og vil du tjene kassen, er du således nødsaget til at være kreativ i din tilgang. Det betyder indhold af høj kvalitet, en fast bruger- og følgerskare og et site, der ikke er plastret til med reklamer i form af affiliate links eller Adsense.

Undgå lagerbinding med webshop og dropshipping

Fast besluttet på at starte egen webshop? Det kan faktisk lade sig gøre uden lagerbinding, der typisk er en dyr fornøjelse. Mange webshopejere benytter sig af konceptet dropshipping, som i alt sin enkelthed går ud på, at din leverandør fungerer som varelager. Så snart en kunde gennemfører en ordre på din shop, sendes den videre til leverandøren, der sender varen af sted. Fordelen er, at du ikke er nødt til at købe varer til lageret hjem og binde din kapital. Omvendt er denne strategi typisk en smule dyrere samlet set pr. enhed, og i nogle tilfælde kan leveringstiden også være længere, hvis varen skal sendes fra et lager i det østlige eller sydlige Europa. Ikke desto mindre er dropshipping en oplagt mulighed, hvis du ikke har den helt store startkapital – det er blot vigtigt, at du (og dine kunder) er indforstået med ulemperne. Læs evt. mere om iværksætteri på businesspower.dk.

Loading Facebook Comments ...